Crònica (?) personal

Avui s’ha celebrat al Campus de l’Alimentació de Torribera la festa ExpAliments. Les ratlles que segueixen en són una crònica, o, més exactament, un comentari personal.

Ha estat un èxit. De gent i de participació.

Quanta gent ha vingut? És difícil de calcular, perquè era ple i no es pagava inscripció ni es passava llista. Tot era força ple o molt ple: les titelles, les demostracions, els tallers -cues de més de mitja hora en alguns- les microponències…

Un primer indici: en l’estand de Gallina Blanca Star es donaven tetrabriks de brou de pollastre, un per persona. S’han acabat els 500 que hi havia molt abans del tancament de la festa. Per tant erem força més de 500, i els nens no agafaven brou. A altres estands -BiCentury, Danone, CETT, Alicia, Mercats Municipals de Santa Coloma- passava el mateix.
Un segon indici: la capacitat de l’edifici ronda les 400 persones, tenint en compte l’atapeïment que hi havia. Si imaginem una taxa de renovació de 2 a 2,5, es pot calcular que eren entre 800 i 1000, i hi havia gent a fora.

M’agradaria dir que hem estat mil, però crec que no hi hem arribat. Però poc hi faltava.

El que per a mi té més valor és la participació. Demanar que un professor prepari un taller de divulgació, una web, una ponència o un póster per un dissabte al matí, sabent com van els professors de feina, i sabent que aquesta és una ratlla de currículum poc valorada segons els criteris oficials, i malgrat tot això, que més de cinquanta professors es decideixin a participar-hi, és molt estimulant i esperançador. Que més de cinquanta estudiants sacrifiquin el seu dissabte al matí i part de la tarda en una activitat no obligatòria -fer de monitors de taller, ajudar a aparcar, repartir documents, endreçar taules- és molt estimulant i esperançador. El mateix es pot dir dels membres del PAS, fent una tasca que va molt més enllà de les seves obligacions contractuals. O les empreses i institucions, col·laborant en un acte del que no hi havia precedents ni cap garantia d’èxit. O de les autoritats acadèmiques i polítiques, anunciant la seva assistència abans de saber si l’acte seria un èxit o no.

Penso que al costat del pessimisme sobre la participació dels col·lectius en les activitats que s’organitzen, hi ha també moments d’optimisme, i aquest és un d’aquests moments.

Perdoneu, però algú ho havia de dir.

Claudi Mans
Delegat del rector per a la coordinació del Campus de l’Alimentació de Torribera – UB

Anuncis

2 respostes a Crònica (?) personal

 1. Laura Arranz ha dit:

  Us felicito ben sincerament,
  Certament, aquesta festa dels aliments ha estat un èxit, com havia de ser, ja que la idea és molt bona.
  És realment necessari contribuir a la divulgació i coneixement dels aliments i de l’alimentació. I l’educació alimentària als nens, mooolt important!!!
  Per això:
  Als organitzadors, l’enhorabona i ànims per seguir amb aquesta iniciativa altres anys.
  Als professors les gràcies per compartir els seus interessants coneixements.
  Als estudiants felicitats per engrescar i entretenir als nens amb jocs educatius sobre l’alimentació.
  I a les empreses i institucions participants, fantàstica la contribució!
  Vaig anar amb la família i uns amics i tots vam sortir encantats!
  Laura Arranz

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s